frecruit21 Niciun comentariu

Cel mai dificil pas în demersul tău de a gasi un nou job este acela de a redacta o scrisoare de intenție pertinentă, credibilă și în conformitate cu intențiile și competențele tale profesionale.  Nu te lăsa copleșit de variatele exemple găsite pe internet! Este clar că angajatorul primește numeroase aplicații pentru un post,  dar dacă vrei ca CV-ul tău să fie remarcat, ai nevoie de o scrisoare de intenție care să respecte următoarele  reguli:1. Nu repeta informațiile din CV! 

 

Folosește scrisoarea de intenție pentru a introduce noi informații sau detalii pe care nu le puteai încadra în CV.  Dezvoltă punctele forte ale CV-ului tău și corelează-le cu utilitatea acestora pentru companie.

2. Scrie despre ce poți aduce TU companiei!

O greșeala comună este aceea de a sublinia că acest job este necesar pentru tine. Vrei ca angajatorul să devină interesat de aplicația ta? Evidențiază  lucrurile cu care poți contribui TU la dezvoltarea companiei!

3. Concentreaza-te pe abilități și competențe!

Promovează-ți potențialul! Chiar dacă experiența ta este insuficientă pentru postul dorit, demonstrează că ai abilitățile necesare pentru a îndeplini toate sarcinile pe care acest job le presupune.

4. Nu uita să amintești cele mai bune rezultate!

Rezultatele  sunt cele mai bune dovezi pentru a ilustra contribuția ta în companiile pentru care ai lucrat.

5. Nu ezita să anexezi recomandări!

Ai avut un feedback bun din partea superiorilor, a colegilor sau a clienților? Corelează aceste recomandări cu principalele tale abilități și competențe!

6. Evită formalismul excesiv!

Nu redacta scrisoarea de intenție într-un mod impersonal sau fixat în clișee. Personalizează!

7. Documentează-te!

Scrisorile de intenție sunt o modalitate perfectă de a arăta că înțelegi cultura organizațională și, mai ales, că te încadrezi în acest mediu. Câteva informații despre companie te pot ajuta în adecvarea tonului, a limbajului și a mesajului transmis.

8. Scurt și cuprinzător!

În general o scrisoare de intenție nu trebuie să depășească o pagină.  Concentrează-te pe datele pe care vrei să le transmiți și găsește o formulare succintă care să te avantajeze.

9. Asigură-te că nu există erori în aplicația ta!

Asigura-te că scrisoarea de intenție nu contine erori gramaticale și că fiecare cuvânt este folosit în sensul său propriu! Nu încărca textul, renunță la expresii și metafore și fii cât mai clar în formulările tale!

10. Fii natural!

Naturalețea te recomandă! Nu încerca să creezi un profil standardizat, ci concentrează-te pe abilitățile tale specifice!

 

job-application.4e3778d