frecruit21 Niciun comentariu
 1. Gândește-te la interviu ca fiind un joc de pase, unde intervievatorul pasează “mingea” (intrebările) cu scopul de a afla dacă tu și organizația pe care o reprezintă sunteți o combinație câștigătoare.

 2. Realizează o cercetare a companiei. Cunoscând cat mai multe despre organizația pentru care ai interviul, vei putea vorbi despre subiecte relevante pentru locul de muncă pentru care aplici.

 3. Realizează un porfoliu al muncii tale. Daca ai mostre de proiecte pe care dorești să le arăți intervievatorului, le poți organiza într-un dosar/servietă și le poti aduce cu tine.

 4. Stabilește o listă de intrebări pe care le dorești să le adresezi, cu scopul de a decide dacă accepți sau nu noul loc de muncă.

 5. Obține indicații clare de orientare pentru a ajunge la interviu la timp, sau mai devreme chiar.

 6. Un costum cu aspect profesional va impresiona cu siguranță, chiar daca nu vei purta același tip de haine și la locul de muncă.

 7. Interviul începe din momentul în care ai intrat pe ușa companiei și durează până când ai ieșit pe aceeași ușă.

 8. Zâmbește, în special când îți întâlnești pentru prima oară intervievatorul. Acea primă impresie va rămâne în mintea acestuia o lungă perioadă de timp.

 9. Nimic nu se compară cu o strângere de mână încrezătoare.

 10. Contactul vizual este o formă de comunicare și are o bună capacitate de a crea un raport. Așadar, trebuie să ai contact vizual cu intervievatorul atunci când vorbești tu, cât și atunci când vorbește acesta.

 11. Încearcă să ai o postură bună care arată că ești alert și încrezător. Evită limbajul negativ al corpului. Cu alte cuvinte, nu sta cu brațele încrucișate la piept, nu strânge pumnii, nu ține geanta/servieta strâns. Acestea denotă nesiguranță, ostilitate sau rezistență la schimbare.

 12. Ascultă activ ceea ce spune intervievatorul și pune intrebări când ceva este neclar. Înțelegerea fiecărei întrebări te va ajuta să dai cel mai bun răspuns. Totodată, răspunsul tău trebuie să aibă un balans între modestie și incredere.

 13. Răspunde bazându-te pe principiul PAR (problemă, acțiune, rezultat): Care a fost problema pe care ai întâmpinat-o? Ce acțiuni ai întreprins pentru a rezolva problema? Care a fost rezultatul?

 14. Este în regulă să fii tăcut înainte să răspunzi la o întrebare. Te va ajuta să-ți aduni ideile și să dai un răspuns bun. Angajatorul va aprecia faptul că ești atent.

 15. Fii sincer, chiar dacă asta înseamnă să nu știi ceva sau că nu ai o oarecare experiență.

 16. Nu te grăbi să discuți despre salariu și așteptări până când nu ai înțeles pe deplin ce implică noul loc de muncă.

 17. Fii prietenos dacă ești prezentat potențialilor colegi. Intervievatorul poate vedea atunci cum interactionezi cu personalul său, iar mai târziu îi poate întreba dacă ai fost plăcut sau nu.

 18. Încheie de fiecare dată interviul cu o mulțumire.

6a00d834515c0a69e2017ee8296d9d970d