frecruit21 Niciun comentariu

Dorești să aplici pentru un job și să treci de prima etapă a selecției? Nu uita cei 10 pași pe care orice candidat trebuie sa îi respecte atunci cand trimite un CV.

 

Pasul 1: Personalizează CV-ul tau în funcție de postul pentru care aplici!

CV-ul tău trebuie să fie relevant pentru specificațiile și cerințele postului pentru care vrei să aplici.  Astfel, este necesar să îți evidențiezi competențele și abilitățile asociate cu domeniul jobului de referință.

 

Pasul 2:  Alcatuieste o lista de cuvinte-cheie!

În analiza aplicațiilor, agenții de recrutare și angajatorii caută, în genere, cuvinte-cheie care să confirme ca tu ești candidatul potrivit pentru oferta lor. Selectează termenii care îți descriu cel mai bine profilul și evidențiază-i în aplicația ta,  pentru a-ți face CV-ul mai ușor de reperat.

 

Pasul 3: Caută un format potrivit pentru CV-ul tau!

Analizează cerințele generale ale postului pentru care vrei sa aplici și completeaza-ți CV-ul în funcție de prioritățile angajatorului (experiență, calificări, abilități și competențe, educație).  Formatul CV-ului poate fi unul cronologic, funcțional sua mixt.

 

Pasul 4:  Nu uita să anexezi toate datele de contact!

Titlul CV-ului și datele de contact nu trebuie sa lipseasca din aplicația ta.  Fii atent la corectitudinea datelor si la ordinea de inscriere: Nume si prenume – Adresa – Număr de telefon – Număr de fax – Adresa (oficială) de e-mail – Adresa web – Adresa profilului corespondent rețelelor de socializare (unde este cazul): LinkedIn, Facebook, Twitter etc.  Nu uita ca datele tale nu sunt doar o modalitate de a ține legătura cu angajatorul, ci și un punct important în stabilirea profilului candidaților.

 

Pasul 5:  Nu uita să precizezi scopul aplicației tale!

Este indicat să introduci în CV-ul tău un obiectiv general, formulat clar și concis, corelat cu postul pentru care candidezi.

 

Pasul 6.  Fă un rezumat al calificărilor/competențelor tale!

Fă o selecție a calificărilor și a competențelor tale în funcție de cerințele postului pentru care candidezi.  Conectează această secțiune cu orice element care te califică pentru jobul ales: experiența și recomandările tale,  valorile personale și etica muncii, istoricul tău în domeniu sau câmpul de expertiză etc.

 

Pasul 7: Evidențiază-ți experiența!

Experiența candidatului reprezintă, pentru majoritatea  angajatorilor, factorul deciziv în selecția de personal. Prin urmare, este necesar să anexezi toate datele referitoare la locurile de muncă anterioare (durata angajării, postul/funcția, domeniul, numele angajatorului, orașul/țara, principalele responsabilități).  Selectează din fișa postului elementele relevante pentru jobul pe care dorești să îl obții, pentru a-ți evidenția experiența în domeniu!

 

Pasul 8: Include in CV și realizările profesionale
Nu exista o recomandare mai bună decât propriile tale realizări pe plan profesional. Această secțiune trebuie să convingă angajatorul că ești un candidat eligibil pentru postul oferit, deci concentrează-te pe rezultatele care merită să fie menționate.

 

Pasul 9: Găsește formatul potrivit pentru a evidenția pregatirea în domeniul pentru care aplici!

Dacă pregătirea ta este necesară pentru postul pe care vrei să-l primești (sau domeniul în care te-ai pregătit este mai relevant decât experiența ta) poți insera secțiunea « Educație » în prima parte a CV-ului tău.  Nu uita să precizezi domeniul și calificarea/ titlul obținut.  În cazul în care ai absolvit mai multe cursuri (universitare sau de formare), include  în CV-ul tău doar titlurile care se află în același domeniu de activitate cu postul pentru care candidezi.
Pasul 10: Arată că ești diferit de restul candidaților!
Ai facut voluntariat sau ai participat la proiecte în folosul comunității? Deții titluri sau premii ce pot fi considerate un atu în selecția candidaților pentru postul dorit? Nu ezita să le incluzi în CV!

cv-guide

Sursa: www.susanireland.com